ŠUHAJÍCI PRI PANVICI je živý projekt, ktorý má ambíciu BAVIŤ SA VARENÍM. Sme emócia, sme veselá, chutná a voňavá spomienka na stretnutie s klientom, kolegom, kamarátom.

O nás

ŠUHAJÍCI PRI PANVICI

Aby pri odpovedi na otázku: ČO DNES BUDEM VARIŤ, človek negúľal očami. Máme ambíciu motivovať a inšpirovať ľudí k vareniu, na ktoré by si netrúfli. Inak povedané, kuracie prsia vie vysušiť každý. Šuhajíci sú tu na to, aby prsia zostali šťavnaté.

Značku založili v roku 2017 moderátor Milan JunioR Zimnýkoval a šéfkuchár Marek Ort, ako zaujímavú formu aktivity na teambuildingu.

Milan, ako moderátor rôznych eventov, videl priestor, Marek tomu dal obsah. Najdôležitejšie v tomto procese bolo nastavenie komunikácie. Aby sme ľuďom ukázali a dokázali, že vedia navariť veci, do ktorých by sa v živote nepustili. Marek nastavil recepty podľa svojho rukopisu a strážil proces samotného varenia a Milan to moderoval svojim štýlom, ktorý využíval pri rôznych gastro akciách v Čechách a na Slovenskou dávno pred programom Moja mama varí lepšie, ako tvoja. A práve pri nej sa Marek Ort a Milan Zimnýkoval spoznali a chtěli něco podniknout. Tak podnikli a postupne sa team ŠUHAJIX rozrástol.

Postupne sa k nám pridali ďalší a zo zážitkového varenia sa stalo HNUTIE, ktoré má niekoľko platforiem.

Kto sme Naše platformy


Kto sme




Kontaktujte nás

Platformy

Blog

Trendy na rok 2022 by Fero Sedlák

Celý článok ...

Veľkonočná farebná mrkvová polievka
-
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré

Zobraziť recept ...

Webinár- plánovanie jedálnička vám ušetrí vzácny čas a peniaze

Celý článok ...

Jahňacie mäso na Veľkú noc patrí

Celý článok ...

OSLAVUJEME 🎉

Celý článok ...

Sviečková

Zobraziť recept ...

Hovädzí guláš

na čiernom pive, bavorská žemľová knedľa

Zobraziť recept ...

Tekvicové rizoto

Zobraziť recept ...

Koložvárska kapusta

Zobraziť recept ...

Konfitované kačacie stehno

červená kapusta, zemiakový knedlík

Zobraziť recept ...

Bravčová znojemská pečienka

tarhoňa, chrenový crème-fraîche

Zobraziť recept ...

Pomaly pečená bravčová krkovička

pučené zemiaky, karamelizovaná cibuľa

Zobraziť recept ...

Šošovicový prívarok

Zobraziť recept ...

Kačka

Konfitované kačacie stehno, červená kapusta, zemiakový knedlík

Suroviny na 4 porcie:

Kačacie stehno:
kačacie stehno 4ks
masť (kačacia/bravčová/husacia) 1,5kg
cibuľa 1 stredne veľka
cesnak 2 strúčiky
soľ
mleté čierne korenie
rasca

Dusená červená kapusta:
červená kapusta 1kg
cibuľa 2ks
cesnak 2 strúčiky
červené víno 0,3l
masť 2pl
cukor 100g
pomarančová štava 0,3l
aceto balsamico
soľ
nové korenie
celé čierne korenie
bobkový list

Zemiakový knedlík:
zemiaky uvarené v šupe 800g
vajce 2ks
hrubá múka 200g
krupica 100g
soľ

Postup

Kačacie stehná riadne nasolíme, pridáme čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na kolieska a uložime do pekáča aj s cenakom. Uložíme kačacie stehná a zalejeme rozpustenou horúcou masťou. Pekáč zakryjeme a konfitujeme v rúre na 120° cca 3 hodiny.
Keď sú mäkké vyberieme ich z masti a dáme ich piecť na 180°, pokiaľ koža zozlatne.
Masť precedíme a môžeme ju použiť znova použiť.
Vďaka konfitovaniu budú stehná úžasne jemné a štavnaté.

Červenú kapustu nakrájame na tenké prúžky, tak isto aj cibuľu. Cibuľu orestujeme na masti s cesnakom do zlata a pridáme cukor. Necháme ho skaramelizovať. Pridame kapustu a celé korenia, orestujeme. Osolíme, zalejeme červeným vínom a pomarančovou šťavou. Dusíme do mäkka, poprípade ešte podlejeme vodou. Nakoniec dochutíme soľou a balsamicom. Môžeme pridať ešte napríklad škoricu, badían alebo klinčeky. Pre krásnu arómu.

Zemiaky ošúpeme a pomelieme. Pridáme vajcia, soľ a múky. Múku pridávame postupne, pretože každé zemiaky potrebujú iný pomer múky. Vypracujeme jemne, stredne pevné cesto. Vytvarujeme knedlíky a zabalíme do potravinovej fólie. Varíme na pare alebo vo vode cca 30 minút.

Tak už len všetko naložíme na tanier a DOBRÚ CHUŤ