ŠUHAJÍCI PRI PANVICI je živý projekt, ktorý má ambíciu BAVIŤ SA VARENÍM. Sme emócia, sme veselá, chutná a voňavá spomienka na stretnutie s klientom, kolegom, kamarátom.

O nás

ŠUHAJÍCI PRI PANVICI

Aby pri odpovedi na otázku: ČO DNES BUDEM VARIŤ, človek negúľal očami. Máme ambíciu motivovať a inšpirovať ľudí k vareniu, na ktoré by si netrúfli. Inak povedané, kuracie prsia vie vysušiť každý. Šuhajíci sú tu na to, aby prsia zostali šťavnaté.

Značku založili v roku 2017 moderátor Milan JunioR Zimnýkoval a šéfkuchár Marek Ort, ako zaujímavú formu aktivity na teambuildingu.

Milan, ako moderátor rôznych eventov, videl priestor, Marek tomu dal obsah. Najdôležitejšie v tomto procese bolo nastavenie komunikácie. Aby sme ľuďom ukázali a dokázali, že vedia navariť veci, do ktorých by sa v živote nepustili. Marek nastavil recepty podľa svojho rukopisu a strážil proces samotného varenia a Milan to moderoval svojim štýlom, ktorý využíval pri rôznych gastro akciách v Čechách a na Slovenskou dávno pred programom Moja mama varí lepšie, ako tvoja. A práve pri nej sa Marek Ort a Milan Zimnýkoval spoznali a chtěli něco podniknout. Tak podnikli a postupne sa team ŠUHAJIX rozrástol.

Postupne sa k nám pridali ďalší a zo zážitkového varenia sa stalo HNUTIE, ktoré má niekoľko platforiem.

Kto sme Naše platformy


Kto sme




Kontaktujte nás

Platformy

Blog

Veľkonočná farebná mrkvová polievka
-
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré

Zobraziť recept ...

Webinár- plánovanie jedálnička vám ušetrí vzácny čas a peniaze

Celý článok ...

Jahňacie mäso na Veľkú noc patrí

Celý článok ...

OSLAVUJEME 🎉

Celý článok ...

Sviečková

Zobraziť recept ...

Hovädzí guláš

na čiernom pive, bavorská žemľová knedľa

Zobraziť recept ...

Tekvicové rizoto

Zobraziť recept ...

Koložvárska kapusta

Zobraziť recept ...

Konfitované kačacie stehno

červená kapusta, zemiakový knedlík

Zobraziť recept ...

Bravčová znojemská pečienka

tarhoňa, chrenový crème-fraîche

Zobraziť recept ...

Pomaly pečená bravčová krkovička

pučené zemiaky, karamelizovaná cibuľa

Zobraziť recept ...

Šošovicový prívarok

Zobraziť recept ...

Panenka

Bravčová panenka, Fritované zemiaky, Tekvicová mayo, Hubový demi glace

Suroviny na 4 porcie:

Panenka:
1kg panenka
Soľ,
Čerstvo mleté korenie
Olivový olej

Fritované zemiaky:
1kg škrobové zemiaky
Cukor
Soľ, Čierne korenie
Drvená rasca
Údená paprika
Muškátový orech
Zázvor
Tymián

Tekvicová mayo:
300g Hokkaido
Šalvia
Soľ, Čierne korenie
Olivový olej
Med
Limetka
Čili
250g majonéza

Hubový demi glace:
150ml demi glace
30g Sušené huby
Smotana
Maslo
Soľ, Korenie

Postup

Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky zatiahneme do fólie, zavakujeme, varíme v SOUS-VIDE pri 58 stupňoch 2h. po uvarení dôkladne osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z každej strany. Krájame na pníčky.

Zemiaky nakrájame na mesiačiky, na 2h dáme do cukrovej vody. Zlejeme, opláchneme, 10-15 minút varíme, potom ich vypražíme a ešte teplé obalíme v koreniacej zmesi.

Tekvicu nakrájame, ochutíme soľou, korením, šalviou, olivovým olejom a dáme piecť na 180 stupňov na cca 45 min. vychladenú tekvicu rozmixujeme spolu s majonézou, pridáme čili, limetkou šťavu a med.

Huby si namočíme aspoň zopár hodín pred varením. Uvaríme vo vode, precedíme, nasekáme, opätovne dáme do vody v ktorej sa varili, pridáme demi glace, prevaríme, dochutíme, zjemníme smotanou a úplné na konci omáčku zahustíme studeným maslom.

Dobrú chuť kamaráti. 👨‍🍳