ŠUHAJÍCI PRI PANVICI je živý projekt, ktorý má ambíciu BAVIŤ SA VARENÍM. Sme emócia, sme veselá, chutná a voňavá spomienka na stretnutie s klientom, kolegom, kamarátom.

O nás

ŠUHAJÍCI PRI PANVICI

Aby pri odpovedi na otázku: ČO DNES BUDEM VARIŤ, človek negúľal očami. Máme ambíciu motivovať a inšpirovať ľudí k vareniu, na ktoré by si netrúfli. Inak povedané, kuracie prsia vie vysušiť každý. Šuhajíci sú tu na to, aby prsia zostali šťavnaté.

Značku založili v roku 2017 moderátor Milan JunioR Zimnýkoval a šéfkuchár Marek Ort, ako zaujímavú formu aktivity na teambuildingu.

Milan, ako moderátor rôznych eventov, videl priestor, Marek tomu dal obsah. Najdôležitejšie v tomto procese bolo nastavenie komunikácie. Aby sme ľuďom ukázali a dokázali, že vedia navariť veci, do ktorých by sa v živote nepustili. Marek nastavil recepty podľa svojho rukopisu a strážil proces samotného varenia a Milan to moderoval svojim štýlom, ktorý využíval pri rôznych gastro akciách v Čechách a na Slovenskou dávno pred programom Moja mama varí lepšie, ako tvoja. A práve pri nej sa Marek Ort a Milan Zimnýkoval spoznali a chtěli něco podniknout. Tak podnikli a postupne sa team ŠUHAJIX rozrástol.

Postupne sa k nám pridali ďalší a zo zážitkového varenia sa stalo HNUTIE, ktoré má niekoľko platforiem.

Kto sme Naše platformy


Kto sme




Kontaktujte nás

Platformy

Blog

Veľkonočná farebná mrkvová polievka
-
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré

Zobraziť recept ...

Webinár- plánovanie jedálnička vám ušetrí vzácny čas a peniaze

Celý článok ...

Jahňacie mäso na Veľkú noc patrí

Celý článok ...

OSLAVUJEME 🎉

Celý článok ...

Sviečková

Zobraziť recept ...

Hovädzí guláš

na čiernom pive, bavorská žemľová knedľa

Zobraziť recept ...

Tekvicové rizoto

Zobraziť recept ...

Koložvárska kapusta

Zobraziť recept ...

Konfitované kačacie stehno

červená kapusta, zemiakový knedlík

Zobraziť recept ...

Bravčová znojemská pečienka

tarhoňa, chrenový crème-fraîche

Zobraziť recept ...

Pomaly pečená bravčová krkovička

pučené zemiaky, karamelizovaná cibuľa

Zobraziť recept ...

Šošovicový prívarok

Zobraziť recept ...

Sviečková

Hovädzia sviečková

Suroviny na 4 porcie:

Mäso:
Hovädzí vrchný šál 700g
Soľ, Čierne korenie
Hrubozrnná horčica
Tymian
Cesnak
Olivový olej

Omáčka:
Koreňová zelenina 1kg
Cibuľa 2KS
Cesnak
Tymian
Dijónska horčica 1 PL
Cukor
Citrón
Hovädzí vývar 1L
Smotana na šľahanie 200ml
Maslo
Muškátový orech
Borievky 3 ks
Sušené brusnice 50g

Knedľa:
žemle alebo rožky z predchádzajúceho dňa 7 ks
mlieko 200 ml
olej 100 ml
Vajcia 2 ks
Petržlenová vňať
Soľ

Postup

Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky priemeru cca 7cm. Horčicu vymiešame s korením, soľou, lístočkami tymianu a nastrúhaným cesnakom. Valčeky mäsa dôkladne natrieme zmesou a necháme oddychovať v chladničke minimálne 12 hodín. Mäsko vyberieme z chladničky, opečieme z každej strany, zabalíme do fólie , a varíme pri 55 stupňoch 16 hodín.

Pripravíme si cibuľovo cesnakový základ a pridáme brusnice, horčicu, tymian. Po chvíľke prihodíme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Všetko spolu dôkladne orestujeme a zalejeme silným hovädzím vývarom. Pridáme rozdrvené borievky a varíme do mäkka. Omáčku dôkladne rozmixujeme, zjemníme maslom, smotanou a dochutíme muškátovým orechom, citrónom a cukrom.

Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej, vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou. Nalejeme na žemle a jemne rukou premiešame. Do hrnca dáme variť vodu. Vyformujeme zmes do tvaru valca, zabalíme do fólie a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 25 minút. Po vybratí z vody necháme uzatvorené asi 1/2 hodiny postáť, knedľu vyberieme a nakrájame na plátky.